16 December 2011

Dahulu belajar disuap & Kini belajar sendiri

lagi 2 minggu dah nak final exam...
waktu-waktu macam ni lah bermulenya segale kerisauan pasal


report tak hantar lagi
test bertimbun sampai tak ter'revise' dah
carry mark sikit sangat
then..then.. da FINAL...
 erk....
tak sempat nak buat pape dah FINAL dah...

macam ni lah rupenye kehidupan sbg pelajar universiti....
selama ni belajar kat sekolah, kat matrik...
sume cikgu bagi...
kalau tak tau sume cikgu explain balik satu per satu....
semuanya disuap mase kat sekolah

TAPI, TAPI, TAPIIII~~~~~~
bile dah masuk universiti ni...
mmg tak la...
semuanye kene explore sendiri...

"kamu kene EXPLORE SENDIRI"

ayat ni memang selalu keluar dari mulut lecturer...
pergh!!,,,sangat tak suke la bile dengar ayat ni dari lecturer...
rase terbakar je telinga ni.
dah penat2 aku datang office nak bertanye...
last2, perkataan tu je yg dapat....

lepas tu barulah aku sedar..
life in university isn't the same as life in school or matriculation

sekarang AKU STUDENT UNIVERSITI


matrik pon susah jugak sebenarnye




dah nak habis dah pon sem 1...
2 MINGGU LAGI DAH FINAL DAH PON

lest face it...
I can't be the same Naurah anymore...
atleast I need to change from a lazy person to a better person...

need to practice STUDY HARD&STUDY SMART...
WORK HARD when doing any report or assignment
STUDY EARLY...

ingat kate dari salah sorg lecturer aku
"KAMU INGAT SENANG KE NAK DAPAT DEGREE"


so, bagi student2 diluar sana...
rajin2 lah belajar dari awal...
so, korang tak de lah terkezut bile dah masuk universiti nanti..


SMILE AND PEACE
(^_^)v

7 comments:

shedameor said...

gudlak naurah :) chaiyok chaiyok !

shedameor said...

study betol2 makcik. kita tengok sape kahwen dulu. hihik

Naurah Jasmin said...

thanks...
sory la makcik...mcm aku kawen dulu je...

akmadiela said...

ehem2. aku kawen dulu, dun wori !

Naurah Jasmin said...

erm, ok, ak bg akma kawen dlu la...
pas akma baru aku...

Qamaruls said...

haa main lagi. tgk korea jek kerja

Naurah Jasmin said...

tgk cite korea utk release tension blaja tu...